Veel groenten en fruit in Nederlands’ eerste Pop-up Babyrestaurant

Op woensdag 20 februari wordt Nederlands’ eerste Pop-up Babyrestaurant met verse groenten en fruit op de Negenmaandenbeurs geopend door Rudolph van Veen, Meesterkok en ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Het restaurant is volledig gericht op betrouwbare informatie en gezond eten voor min 9 maanden tot plus 9 maanden.

Rudolph van Veen zal het Babyrestaurant om 12:00 feestelijk openen. In het midden van het plein staat een ronddraaiende bar met verse groente proefhapjes voor zwangeren en baby’s vanaf 4-6 maanden. Ouders kunnen aanschuiven aan de bar en deelnemen aan de korte, informatieve workshops over gezonde en veilige voeding tijdens de zwangerschap. Na afloop kunnen ouders met hun kind een vers groente- en/of fruithapje proeven.

Tijdens de beurs zal groenten en fruit worden uitgedeeld met bijbehorende recepten. Hiermee kunnen ouders inspiratie opdoen voor het maken van gezond eten voor thuis. Het Voedingscentrum lanceert de app ZwangerHap met veel aandacht voor het belang van het eten van groenten en fruit. Het eerste Pop-Up Babyrestaurant van Nederland is te vinden in hal 8 in de RAI in Amsterdam. Het restaurant is alle dagen geopend van 11:00 tot 18:00 en op donderdag 21 en vrijdag 22 februari tot 22:00.

Het Babyrestaurant is een initiatief van de Negenmaandenbeurs, het NAGF, het Voedingscentrum en GoodBabyFood.