Veggipedia werkt samen met Mijn Keukentuintje

Veggipedia gaat samenwerken met Mijn Keukentuintje om iedereen nog meer te inspireren om met groenten en fruit aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van de (API) koppeling van Veggipedia, communiceren de websites op de achtergrond met elkaar en delen zo letterlijk de kennis van beide sites.

Beide platformen informeren én inspireren consumenten al jaren over groenten en fruit. Op Mijn Keukentuintje kun je alles vinden over het kweken van je eigen groenten, fruit en kruiden. Op Veggipedia vind je informatie over alle soorten groenten en fruit, gebruik en bewaarmethoden, voedingswaarden, herkomst en recepten die lekker veel groenten en fruit bevatten. Dit vult elkaar goed aan, dus een mooie kans om samen te werken!

140 soorten groenten en fruit

Sinds deze week verwijst Mijn Keukentuintje bij 140 soorten groenten, kruiden en fruit naar recepten op Veggipedia en de voedingswaarde uit de NEVO tabel van het RIVM. Op de pagina Koolraap kun je nu bijvoorbeeld een heerlijke couscous met koolraap en kikkererwten of een recept voor gekarameliseerde koolraap vinden. Op de productpagina's van Veggipedia kun je nu links vinden naar Mijn Keukentuintje om erachter te komen hoe je deze producten zelf kunt kweken.

Samenwerking loont

Mijn Keukentuintje maakt gebruik van de Veggipedia API. Met deze API (application programming interface) kunnen de platformen op de achtergrond met elkaar communiceren, zo blijft de informatie altijd up-to-date. Als bijvoorbeeld een recept op Veggipedia wordt aangepast, dan wordt dit meteen doorgevoerd op Mijn Keukentuintje. "Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe online platformen gebruik kunnen maken van de onafhankelijke en betrouwbare informatie van Veggipedia", zegt Karin Bemelmans, coördinator van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit, de organisatie achter Veggipedia.