Verantwoord snoepen doe je zo

Deze week is de week van Snoep GOED van start gegaan, een challenge om een week lang ongezonde tussendoortjes te vervangen door gezonde snacks. Veggieblogger Robin van Schaik vindt dat maar al te leuk en doet er daarom zelf aan mee.

Ik hou enorm van nieuwe smaken ontdekken en experimenteren met recepten. En dat is precies het resultaat van meedoen aan de week van Snoep GOED. Ik ben op zoek gegaan naar recepten en ideeën voor verantwoorde en lekkere tussendoortjes. Groenten en fruit zijn natuurlijk altijd een goede keus. Maar daarnaast wil ik ook graag gezondere alternatieven vinden voor toetjes en koekjes (ja, ik ben een enorme zoetekauw).

Chocolademousse

In het speciale Snoep GOED magazine vond ik een recept voor chocolademousse. Dat trok natuurlijk meteen mijn aandacht! Deze gezonde chocolademousse is super snel klaar, je hebt alleen maar een (rijpe) banaan, een (rijpe) avocado en cacaopoeder nodig. Meng het tot een mousse met een staafmixer of in de blender en klaar is kees. En ik moet zeggen: het was heel lekker! Heerlijk romig door de avocado en zoet door de banaan. Om een lekkere zoete smaak te krijgen is het wel belangrijk dat de banaan goed rijp is.

Noten met dadel

Voor de rest van de week heb ik ook al nagedacht wat lekkere en verantwoorde tussendoortjes zijn. Ongezouten noten heb ik altijd in huis, dus dat is altijd een optie. En dan lijkt het mij leuk om er eens één of twee dadels in stukjes doorheen te mixen. Dat zal ongetwijfeld lekker zijn!

Soep

Mijn vriend en ik hebben sinds kort een nieuwe staafmixer, echt een top apparaat. En dat doet wonderen voor soep! Laatst hadden we een enórme pan soep gemaakt met 3 preien, 3 stronkjes broccoli, 5 uien, 2 courgettes, 3 kleine aardappels, groentebouillon, gehaktballetjes, lente-ui voor de garnering en een beetje kookroom om er tot slot doorheen te roeren. Nog steeds hebben we soep over, wat we uiteindelijk hebben ingevroren. En dat komt goed van pas tijdens deze Snoep GOED week, want een klein kommetje zelfgemaakte groentesoep is natuurlijk ideaal voor de lekkere trek tussendoor! Kijk voor meer soeprecepten op Veggipedia.

Tot slot ga ik door met fruit eten. Dat eet ik elke dag aan het eind van de middag om de tijd tot het avondeten te overbruggen. En dan is de dag weer rond.

Veggieblogger: Robin van Schaik