Vergadervitamines binnen handbereik helpt consumptie verhogen

Normaal gesproken maken fysieke vergaderingen, dan wel op ons eigen kantoor, dan wel bij derden, een belangrijk onderdeel uit van de werkweek van Richard Schouten (Directeur GroentenFruit Huis). Sinds de corona-uitbraak is dat veranderd. Maar net als Richard, merkt u waarschijnlijk ook dat fysieke bijeenkomsten weer mondjesmaat op gang komen. Natuurlijk wordt daarbij rekening gehouden met de geldende maatregelen. We houden afstand, wassen onze handen en houden alles schoon.

Maak de gezonde keuze de makkelijke keuze

Naast deze hygi├źnemaatregelen is het ook belangrijk om te zorgen voor een zo hoog mogelijke weerstand. Een van de belangrijke taken van ons als groente- en fruitsector is 'de gezonde keuze de gemakkelijke keuze maken'. Want dat gezonde voeding zoals groenten en fruit, onderdeel is van een gezonde leefstijl en een positieve bijdrage levert aan ons afweersysteem is een boodschap die we de laatste maanden regelmatig voorbij hebben zien komen.

Daar liggen volop kansen. Daarbij denk ik aan het aanbieden van pakketten vergadergroenten. Op die manier kunnen we het bedrijven, organisaties en overheden gemakkelijk maken om een bijdrage te leveren aan het verhogen van de groente- en fruitconsumptie.
Onlangs vergaderde ik voor het eerst sinds lange tijd weer op locatie in Zoetermeer met een groot gezelschap. Voor iedere deelnemer aan de vergadering was een bordje fruit en snackgroenten binnen handbereik.

Groenten en fruit binnen handbereik

Met name dat 'binnen handbereik' blijkt een belangrijke succesfactor om ervoor te zorgen dat de aangeboden producten ook daadwerkelijk worden geconsumeerd. Daarbij eet je ongemerkt al snel 100 tot 150 gram groenten en/of fruit. Tel dat op bij de avondmaaltijd en we komen een stuk gemakkelijker aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van twee stuks fruit en 250 gram groenten per persoon.

Gezonde vergaderboxen

Kortom, laten we werk maken van gezonde vergaderboxen met veel groenten en fruit zodat dit net zo vanzelfsprekend en bereikbaar wordt als bijvoorbeeld schoolfruit of werkfruit. Het mag voor zich spreken dat snackgroenten hier ook onderdeel van uitmaken. Als u gast bent bij een vergadering, neem zelf wat producten mee ter inspiratie!

Veggieblogger: Richard Schouten
Directeur GroentenFruit Huis