Warme appel bij het ontbijt

Veggieblogger Robin van Schaik eet regelmatig havermoutpap als ontbijt. Vaak gaan hier stukjes (rauwe) appel met wat kaneel doorheen. Maar afgelopen week had ze de appelstukjes gebakken, dat was een groot succes!

 Vorige week raakte ik geïnspireerd: waarom niet eerst de appel bakken in plaats van rauw door de havermout heen? Dat moet wel lekker zijn. Ik smolt een klein klontje roomboter in een koekenpan en bakte de appelplakjes (met schil) goudbruin en zacht terwijl de havermout in een andere pan op het vuur stond. De laatste minuut strooide ik er wat kaneel over en bakte dat een minuut mee. Ik sneed de appelschijfjes in stukjes legde dat op de havermout met een paar grof gehakte walnoten. Wat was dit heerlijk zeg! Vooral na mijn ochtendwandeling door het koude en gure weer. Door de warme havermout met warme appel warmde ik weer helemaal op. Een kopje thee erbij en dan begint de dag weer goed!

Nu ik erover nadenk zal het vast ook lekker zijn om warme appel met kaneel op een boterham met hüttenkäse te leggen. Een experiment voor de volgende keer!