Arabische sperzieboontjes

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 4 rijpe tomaten
  • 1 schijf citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 400 gram sperziebonen

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.
3. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
4. Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus.
5. Voeg de sperziebonen toe en stoof ze in de saus in ca. 10 minuten gaar. Verwijder het laurierblad en strooi er klein geknipte koriander over.

Menusuggestie: Lekker met gehaktballetjes en zilvervliesrijst.

Voedingswaarde per persoon

Energie 137 kcal
Eiwit 4.92 gram
Koolhydraten 10.32 gram
Waarvan suikers 6.27 gram
Vet 6.69 gram
Waarvan verzadigd 1.03 gram
Vezels 8.13 gram
Zout 0 gram