Bruschetta met gestoomde radicchio en rucola

Ingrediƫnten

  • 1 kropje radicchio
  • ca. 25 g rucola
  • 1 takje verse oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 40 g geraspte Grana Padano 32+ kaas
  • 2 dikke sneden stevig volkorenbrood met harde korst

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Was de radicchio en rucola, snijd de groenten in brede repen en slinger of dep ze droog.
3. Meng de olie door de kaas. 
4. Doe de groenten in een stoommandje of in een hittebestendig vergiet. Breng een pan met ruim water aan de kook. Stoom de groenten circa 1 minuut tot ze iets slinken, maar nog een bite hebben.
5. Leg intussen het brood op het rooster van de oven en bak het in 2 minuten krokant. Sprenkel wat kaasolie over de bruschetta, leg de groenten erop en verdeel de rest van de Grana Padano-olie erover.
6. Garneer het geroosterde brood met blaadjes oregano en maal er peper over. Serveer meteen. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 300 kcal
Eiwit 14 gram
Koolhydraten 23 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 6 gram
Zout 0.89 gram