



Rucola




Rucola wordt sinds de Middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld. Rucola wordt steeds populairder. Rucola heeft een pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Andere namen voor rucola: roquette, raketsla, notensla en mosterdkruid. Rucola is makkelijk zelf te zaaien en te verbouwen. Je kunt ervan blijven plukken, omdat het plantje steeds weer nieuwe blaadjes vormt.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Wassen onder stromend water.
Bereidingstijden
Geen, de sla eet je doorgaans rauw.
Je kunt de sla eventueel kort koken of bakken.
Bakken: 2 minuten
Koken: 3 - 5 minuten
Informatie
Zelf rucola kweken
Hoeveel weegt een portie rucola?
Teelt
Tip
Rucola smaak
Recepten met Rucola
Meer recepten
Witlofsalade met rucola en cherrytomaten
215gr groenten p.p.

Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado
270gr groenten p.p.

Gegrilde paarse spitskool
410gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 94 kj (22 kcal) |
Vet totaal | 0.4 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
Koolhydraten | 0 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 1.9 gr |
Eiwit | 3.6 gr |
Zout | 0.08 mg |
Retinol act. equivalent | 154 mcg |
Vitamine B1 | 0.08 mg |
Vitamine B2 | 0.17 mg |
Nicotinezuur | 1 mg |
Vitamine B6 | 0.14 mg |
Folaat equivalenten | 76.7 mcg |
Vitamine C | 2 mg |
Vitamine E | 0.8 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec