Radicchio

Radicchio hoort bij de witloffamilie. Het kropje is rond en klein. Het kropje heeft paarsrode bladeren en witte nerven. Radicchio wordt meestal rauw gegeten. De knapperige, stevige bladeren zitten strak op elkaar in de krop. De smaak is wat bitter, net als bij witlof. Radicchio zit vaak in zakjes gemende sla.

OOK WEL GENOEMD:

Radicchio
Ga naar:

Informatie

Radicchio kopen

De kropjes moeten stevig zijn. De bladeren moeten er fris uitzien en geen bruine randjes hebben.

Portiegrootte

Rauw
Schaaltje: 70 gram
Groentelepel: 25 gram
Eetlepel: 15 gram


Teelt

Radicchio hoort bij de witloffamilie. Radicchio is een rond klein kropje. De groente heeft paarsrode bladeren en witte nerven. De stevige bladeren zitten strak op elkaar in de krop.

Radicchio zit vaak in zakjes gemende sla.

Filmpje: Hoe wordt witlof gekweekt.

Tip

Reken voor gegrilde radicchio 1 klein kropje per persoon. Een bijzondere bijdrage aan je dagelijkse portie groenten van 250 gram!

Radicchio smaak

De smaak van radicchio is net als bij witlof wat bitter.

Radicchio kun je zo gebruiken:

  • In een salade met andere slasoorten zoals lollo biondo en eikenbladsla.
  • In flinterdunne reepjes als bedje voor vis/kip/garnalen.
  • In kwarten gesneden, gegrild en besprenkeld met knoflookolie.
  • In reepjes door een Italiaanse maaltijdsoep met grote witte bonen.
  • Gestoofd in reepjes door de (volkoren)pasta met verse geitenkaas en hamblokjes.
  • Gestoomd.

Recepten

Meer recepten

Voedingswaarden

Algemeen
Energie
kj
97
Energie
kcal
23
Eiwit
gr
1.43
Eiwit plantaardig
gr
0
Koolhydraten
gr
4.48
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
1
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
2.26
Vitamine B1
mg
0.02
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
22
Zout
mg
0.06
Calcium
mg
19
Fosfor
mg
40
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec