


Radicchio



Radicchio hoort bij de witloffamilie. Het kropje is rond en klein. Het kropje heeft paarsrode bladeren en witte nerven. Radicchio wordt meestal rauw gegeten. De knapperige, stevige bladeren zitten strak op elkaar in de krop. De smaak is wat bitter, net als bij witlof. Radicchio zit vaak in zakjes gemende sla.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder de stugge buitenste bladeren. Gebruik de bladeren of snijd de krop in reepjes.
Bereidingstijd
Koken: ca. 10 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Grillen: 15 minuten
Radicchio schoonmaken
Was de radicchio.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Radicchio smaak
Recepten met Radicchio
Meer recepten
Winterse salade
305gr groenten p.p.

Radicchio salade met walnoten
215gr groenten p.p.

Bruschetta met radicchio en rucola
175gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 97 kj (23 kcal) |
| Vet totaal | 0.25 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0.25 gr |
| Koolhydraten | 4.48 gr |
| waarvan suikers | 0.6 gr |
| Voedingsvezel | 0.9 gr |
| Eiwit | 1.43 gr |
| Zout | 0.06 mg |
| Retinol act. equivalent | 1 mcg |
| Vitamine B1 | 0.02 mg |
| Vitamine B2 | 0.03 mg |
| Nicotinezuur | 0.26 mg |
| Vitamine B6 | 0.06 mg |
| Folaat equivalenten | 60 mcg |
| Vitamine C | 8 mg |
| Vitamine E | 2.26 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


