


Snijbiet



De stelen van rode snijbiet lijken wel wat op rabarberstengels. Alleen snijbiet is er in alle kleuren van de regenboog, van witte en gele tot groene en rode stengels. Stelen van snijbiet worden overigens ‘ribben’ genoemd. Van snijbiet eet je daarnaast ook het blad. Het is een smaakvolle groente, die makkelijk en snel te bereiden is.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was snijbiet zorgvuldig. Na het schoonmaken snijd je het blad van de steel. De steel heeft namelijk een langere bereidingstijd nodig dan het blad.
Het blad slinkt snel, vergelijkbaar met het blad van paksoi en spinazie.
Bereidingstijden
Roerbakken: 3 - 4 minuten, de stelen iets langer dan het blad.
Smoren: 10 minuten
Stoven: 10 minuten, blad 2 minuten korter.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Snijbiet smaak
Recepten met Snijbiet
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 122 kj (29 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 3 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezel | 2.5 gr |
Eiwit | 3 gr |
Zout | 0.5 mg |
Retinol act. equivalent | 364 mcg |
Vitamine B1 | 0.1 mg |
Vitamine B2 | 0.17 mg |
Nicotinezuur | 0.4 mg |
Vitamine B6 | 0.04 mg |
Folaat equivalenten | 100 mcg |
Vitamine C | 6 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec