| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 85 kcal | 
| Vet | 5 gr | 
| waarvan verzadigd | 1 gr | 
| Koolhydraten | 7 gr | 
| waarvan suikers | 4 gr | 
| Voedingsvezels | 2 gr | 
| Eiwitten | 2 gr | 
| Zout | 0 gr | 
Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad

95gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 2 theelepels mosterdzaad | 
| 2 eetlepels olijfolie | 
| ca. 1 eetlepel citroensap | 
| 2 struikjes roodlof of 1 struikje radicchio | 
| 1 kleine rammenas | 
| 1 appel | 
Bereidingswijze
Deze hollandse salade met rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad is lekker als voorgerecht, snel op tafel en ook nog eens 100% vegan!
- Verwarm een kleine pan en pof hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan.
- Neem de pan van het vuur en voeg de olie, 1 eetlepel water en het citroensap toe. Maak de dressing op smaak met peper en eventueel wat citroensap.
- Was het roodlof en maak de blaadjes los.
- Boen de rammenas goed schoon. Schaaf de rammenas op een schaaf of met een mandoline in hele dunne plakjes.
- Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Schaaf de parten appel in dunne plakjes.
- Verdeel de groente en appel over 4 bordjes en druppel de dressing er over.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Rettichsalade met gember
145gr groenten p.p.

Witlofgrapefruitsalade
125gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Witlofsalade met druiven, feta en munt
180gr groenten p.p. & 50gr fruit p.p.





