Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 theelepels mosterdzaad
2 eetlepels olijfolie
ca. 1 eetlepel citroensap
2 struikjes roodlof of 1 struikje radicchio
1 kleine rammenas
1 appel

Bereidingswijze

Deze hollandse salade met rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad is lekker als voorgerecht, snel op tafel en ook nog eens 100% vegan!

  1. Verwarm een kleine pan en pof hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan.
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de olie, 1 eetlepel water en het citroensap toe. Maak de dressing op smaak met peper en eventueel wat citroensap.
  3. Was het roodlof en maak de blaadjes los.
  4. Boen de rammenas goed schoon. Schaaf de rammenas op een schaaf of met een mandoline in hele dunne plakjes.
  5. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Schaaf de parten appel in dunne plakjes.
  6. Verdeel de groente en appel over 4 bordjes en druppel de dressing er over.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
85 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten