Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Rammenas
Rammenas
Rammenas

Rammenas

Groenten
Koel & donker
Rammenas
Rammenas
Rammenas

Rammenas is een knolgewas die onder de grond groeit (wortelknol). Hij is verwant aan radijs, rettich en daikon. De meeste soorten rammenas zijn rond met een zwarte schil en helderwit vruchtvlees. Ze hebben een licht pittige smaak, milder dan radijs. Er zijn ook langwerpige varianten, zoals een geheel witte die ook wel rettich wordt genoemd.

Ook wel genoemd:

Rammenas
Rammenassen

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Schil de rammenas met een mesje of dunschiller voor gebruik.

Ben je geen fan van de scherpe smaak? Schil dan eventueel iets dikker. De meeste scherpte zit namelijk in en vlak onder de schil.

Snijd daarna een plakje van het kontje en van de bovenkant af; dat is meestal hard en minder smakelijk.

Daarna kun je de rammenas in plakjes of reepjes snijden. Als je de rammenas rauw gaat verwerken, kun je ook een rasp gebruiken.

Let op: de fraaie witte kleur gaat snel achteruit bij blootstelling aan lucht, dan kleurt het al snel wat bruinig. Dat heeft geen effect op de smaak, maar ziet er wel minder aantrekkelijk uit. Een beetje citroensap of ander zuur (azijn) direct na het snijden voorkomt dit.

Bereidingstijden

Koken: 4 - 6 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Stoven: 4 - 6 minuten

Informatie

Rammenas kopen

Portiegrootte

Teelt en seizoen 

Tip

Rammenas smaak 

Recepten met Rammenas

Meer recepten
Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad

Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad

95gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Frittata van zoete uien en rettich

Frittata van zoete uien en rettich

300gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie127 kj (30 kcal)
Vet totaal0 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0 gr
Koolhydraten5 gr
waarvan suikers1 gr
Voedingsvezel1 gr
Eiwit2 gr
Zout0.13 mg
Retinol act. equivalent1 mcg
Vitamine B10.07 mg
Vitamine B20.02 mg
Nicotinezuur0.4 mg
Vitamine B60.08 mg
Folaat equivalenten38 mcg
Vitamine C30 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Witte rammenas

Witte rammenas

Groenten
Koel & donker
Radijs

Radijs

Nu in seizoen
Groenten
Rettich

Rettich

Nu in seizoen
Groenten
Witte rammenas

Witte rammenas

Groenten
Koel & donker
Radijs

Radijs

Nu in seizoen
Groenten
Rettich

Rettich

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit