

Rettich


Rettich wordt ook witte zomerrammenas genoemd en de Japanse variant heet daikon. Rettich is een langwerpige, witte wortel. De smaak is pittig, iets scherper dan die van radijs. De groente wordt meestal rauw gegeten. Rettich is een zeer oud gewas. De groente werd al 4000 jaar voor Christus door de Oude Egyptenaren geteeld.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was en schil rettich voor gebruik en snijd hem in plakjes of reepjes.
Bereidingstijden
Geen, rettich wordt meestal rauw gegeten.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Rettich smaak
Recepten met Rettich
Meer recepten
Rettich met sojasaus en sesam
200gr groenten p.p.

Groenteknabbels
370gr groenten p.p.

Rettichsalade met gember
145gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 92 kj (22 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 4 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezel | 0.9 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.06 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 38 mcg |
Vitamine C | 20 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec