| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 465 kcal |
| Vet | 20 gr |
| waarvan verzadigd | 6 gr |
| Koolhydraten | 45 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 25 gr |
| Zout | 1.3 gr |
Frittata van zoete uien en rettich

300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 400 gram zoete uien of 200 gram rode en 200 gram gewone uien |
| 1 eetlepel olie |
| mespuntje tijm |
| peper |
| 1 teentje knoflook |
| 3 eieren |
| 50 gram zachte geitenkaas |
| 200 gram rettich of rammenas |
| stukje winterwortel |
| citroensap |
| 4 volkoren boterhammen |
Bereidingswijze
Een frittata is een soort omelet, maar dan net even anders. Je kunt deze frittata van zoete uien, geitenkaas en rettich (of rammenas) supersimpel in de oven bereiden; alles in een ovenschaal en hoppa.
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Gebruik voor het fruiten van de uien een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
- Fruit de uien in de olie 10 minuten heel zacht. Laat ze heel licht kleuren.
- Voeg de tijm toe met wat peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Neem de pan van het vuur.
- Klop de eieren los met peper en schenk dit over de uien.
- Verkruimel de geitenkaas en strooi de kaas erover.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.
- Maak de rettich en wortel schoon en rasp het grof. Maak er met citroensap en peper een salade van.
- Geef de salade en het brood bij de frtittata.
Geitenkaas over?
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Gebruik de overige geitenkaas bijvoorbeeld in deze bietencarpaccio met geitenkaas.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgettefritters
350gr groenten p.p.

Witlof-frittata
300gr groenten p.p.

Boerenomelet met paprika
185gr groenten p.p.








