Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Frittata van zoete uien en rettich

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Frittata van zoete uien en rettich
Met seizoensproducten

300gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

400 gram zoete uien of 200 gram rode en 200 gram gewone uien
1 eetlepel olie
mespuntje tijm
peper
1 teentje knoflook
3 eieren
50 gram zachte geitenkaas
200 gram rettich of rammenas
stukje winterwortel
citroensap
4 volkoren boterhammen

Bereidingswijze

Een frittata is een soort omelet, maar dan net even anders. Je kunt deze frittata van zoete uien, geitenkaas en rettich (of rammenas) supersimpel in de oven bereiden; alles in een ovenschaal en hoppa. 

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  3. Gebruik voor het fruiten van de uien een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
  4. Fruit de uien in de olie 10 minuten heel zacht. Laat ze heel licht kleuren.
  5. Voeg de tijm toe met wat peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Neem de pan van het vuur.
  7. Klop de eieren los met peper en schenk dit over de uien.
  8. Verkruimel de geitenkaas en strooi de kaas erover.
  9. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.
  10. Maak de rettich en wortel schoon en rasp het grof. Maak er met citroensap en peper een salade van.
  11. Geef de salade en het brood bij de frtittata.

Geitenkaas over?
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Gebruik de overige geitenkaas bijvoorbeeld in deze bietencarpaccio met geitenkaas.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie465 kcal
Vet20 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten45 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten25 gr
Zout1.3 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Rettich

Rettich

Nu in seizoen
Groenten
Rammenas

Rammenas

Nu in seizoen
Groenten
Witte rammenas

Witte rammenas

Groenten
Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Rettich

Rettich

Nu in seizoen
Groenten
Rammenas

Rammenas

Nu in seizoen
Groenten
Witte rammenas

Witte rammenas

Groenten
Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Courgettefritters

Courgettefritters

350gr groenten p.p.

Witlof-frittata

Witlof-frittata

300gr groenten p.p.

Boerenomelet met paprika

Boerenomelet met paprika

185gr groenten p.p.

Meer recepten