Bietencarpaccio met geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

300 gram gekookte bieten
75 gram mesclun sla
stukje verse gember
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels geschaafde ongezouten amandelen
4 eetlepels verse geitenkaas
1 eetlepel olie
1 sjalot

Bereidingswijze

1. Haal de gekookte bietjes uit de verpakking en verwijder het velletje.
2. Verdeel de sla over de borden, snijd de bietjes in dunne plakjes met behulp van een mandoline of dunschiller. Doe ze in een schaal.
3. Snijd het sjalotje heel fijn. Rasp 2 cm van de verse gember, doe dit samen met de sjalot in een afsluitbare pot, voeg de olie, azijn en versgemalen peper toe. Sluit de pot en schud tot een homogene dressing. Schenk dit over de bietjes en schep alles goed door.
4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
5. Leg de bietenplakjes dakpansgewijs in een cirkel op de sla op 4 borden, verkruimel er de geitenkaas over en strooi hier tenslotte het amandelschaafsel over.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
155 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
0.3 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten