Witlof-frittata

Ga naar:

Boodschappenlijst

3 eieren
600 gram witlof
1 eetlepel olie
½ rode peper
1 teentje knoflook
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 175° C.
2. Gebruik voor het gerecht een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
3. Maak het witlof schoon en snijd de stronkjes in smalle repen.
4. Snijd de knoflook klein.
5. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
6. Roerbak het witlof met de knoflook en de peper in de olie in een paar minuten zacht.
7. Neem de pan van het vuur.
8. Klop de eieren los en schenk dit over de groente.
9. Strooi de geraspte kaas er over.
10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Menusuggestie: Lekker met krielaardappeltjes met peterselie.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
242 kcal
Vet
16 gram
Eiwit
18 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
651 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!