Courgettefritters

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel geraspte citroenschil
3 eieren
10 sprieten bieslook
3 eetlepels bloem
selderij tijm of dille
2 eetlepels vloeibare margarine
2 kleine courgettes (ca. 700 gram)

Bereidingswijze

1. Was de courgettes en rasp ze middelfijn.
2. Doe de courgetterasp in een vergiet en laat het een kwartiertje uitlekken. Druk daarna er zoveel mogelijk vocht uit.
3. Klop de eieren los in een grote kom.
4. Meng er de geraspte citroenschil, de bloem en de klein geknipte kruiden door. Voeg de goed uitgeknepen courgette toe en maak het mengsel op smaak met peper.
5. Verwarm wat margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag.
6. Schep met 2 lepels 3-4 bergjes van het mengsel in de pan.
7. Bak de fritters in 5-6 minuten gaar en lichtbruin.
8. Bak zo de rest en houd ze warm op een bord op een pan met heet water.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
268 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
391 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten