Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 112 kcal |
Vet | 6 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 6 gr |
waarvan suikers | 5 gr |
Voedingsvezels | 3 gr |
Eiwitten | 6 gr |
Zout | 1.53 gr |
Courgette met ansjovis en ui

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 eetlepel olie |
400 gram courgette |
tijm |
1 ui |
1/2 blikje ansjovisfilets |
Bereidingswijze
1. Snijd de ansovisfiletjes in stukjes.
2. Maak de ui en de courgettes schoon.
3. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.
4. Verwarm de olie en laat hierin de ansjovis smelten.
5. Fruit de uienringen zacht mee.
6. Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.
7. Maak de groente op smaak met tijm.
Menusuggestie: Lekker met kabeljauwfilet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgette met citroen
300gr groenten p.p.

Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree
390gr groenten p.p.

Gevulde courgettes
450gr groenten p.p.