Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Je kunt ananas zo eten, koken en grillen (op de bbq).

Tip: rauwe ananas bevat het enzym bromelaïne dat eiwitten afbreekt. Dit maakt dat melkproducten met verse ananas waterig worden en dat gelatine niet stijf wordt. Gebruik voor mousse en pudding dus ananas uit blik of kook ananas eerst enkele minuten.

Ananas snijden

Leg de ananas op een snijplank en snij de onder- en bovenkant eraf. Zet de ananas rechtop en snij vervolgens de schil er met een ruime marge af. Je kunt kiezen om de ananas in schijven te snijden en dan de hard binnenkant eruit te snijden. Of snijdt de ananas in de lengte in vieren en snijdt de parten vervolgens in stukjes. Bekijk ook eens de video 'Hoe snijd je een ananas?'

Er zijn ook speciale ananasschillers waarmee je de vrucht in één beweging kunt schillen.