Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Als de lange steel nog aanwezig is, snijd hem helemaal af tot ca. 10 cm van de bodem. Dat stukje steel is ook lekker als je hem goed schilt. Knip bruine puntjes van de bladeren en verwijder de bovenste bladeren, ze zijn meestal taai.

Besprenkel breek- of snijvlakken altijd met citroensap. Als je dit niet doet wordt de artisjok snel bruin.

De artisjok in voldoende water ca. 15 tot 40 minuten koken (afhankelijk van de grootte). Probeer één blaadje los te trekken. Gaat dat makkelijk? Dan is de artisjok gaar.

Bij het eten van de hele artisjok blaadje voor blaadje van de artisjok plukken en het zachte vruchtvlees onderaan het blad eruit zuigen.

De laatste binnenste blaadjes en het ‘hooi’ verwijderen en niet opeten. De bodem kun je wel eten.

Bereidingstijden

Koken: 15 - 40 minuten (afhankelijk van de grootte, als de blaadjes gemakkelijk loslaten is de artisjok gaar) 
Grillen: 30 minuten (kleine artisjokken)