Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Het schoonmaken van verse boerkool is eenvoudig: breek de bladeren van de steel en snijd dikke stelen van het blad af. Was de bladeren grondig in ruim water.

Daarna kun je de bladeren oprollen en snijden of ze heel koken. De kool slinkt tijdens het koken, maar laat weinig vocht los. Voeg dus voldoende water toe bij het koken.

Hoe weet ik of boerenkool niet meer goed is?
Voorgesneden boerenkool wordt slap, gaat zuur ruiken of beschimmelt. Bederf herken je snel met je zintuigen. Dus kijk, proef of ruik goed.

Bereidingstijden

Koken: 15 - 20 minuten
Roerbakken: ca. 15 minuten
Magnetron: 7 - 12 minuten
Smoren: 25 - 30 minuten
Stomen: ca. 25 minuten