

Chinese broccoli (Kai Lan)


Chinese broccoli wordt ook wel Kai Lan genoemd, de Cantonese naam. De dikke bladeren zijn glanzend blauwgroen en de stengel is dik. De smaak lijkt op die van broccoli maar is wat bitterder en sterker. Je ziet hem met name terug in de Thaise, Koreaanse en Chinese keuken.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de Chinese broccoli en schil de stengels met een aardappelschiller. De schil is niet lekker, je kunt de schil niet zo goed fijnkauwen.
Blancheer (kort verhitten) de broccoli kort voordat je hem gaat wokken, zo krijg je het beste resultaat!
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten (de stelen iets langer dan het blad)
Roerbakken: 5 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Chinese broccoli smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec