


Citroengras



Citroengras is een soort gras. De Indonesische naam is sereh. De stengels hebben een frisse, citroenachtige en licht gemberachtige smaak. Citroengras wordt niet rauw gegeten, maar altijd meegekookt of gestoofd. Kook je sereh mee voor het aroma dan wordt de stengel in zijn geheel gebruikt en voor het serveren verwijderd. De stengel kan ook fijngehakt gebruikt worden in gerechten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Citroengras in z’n geheel gebruiken
Snijd het onderste dikke en zachtere deel van citroengras zeer fijn.
Citroengras meekoken voor aroma
Kneus de stengel met de zijkant van een mes. Hierdoor komen de aroma’s vrij. Stoof de stengel mee. Haal de stengel voor het serveren uit de stoofschotel.
Informatie
Zelf citroengras kweken
Hoeveel weegt citroengras?
Teelt en seizoen
Tip
Citroengras smaak
Recepten met Citroengras
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec