


Bamboescheuten



Bamboescheuten of –spruiten zijn de jonge uitlopers van de bamboeplant. De smaak is fris en knapperig. In de Oosterse keuken wordt het veel gebruikt in groentegerechten. Bamboescheuten zijn in Nederland vrijwel uitsluitend te koop in blik.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder de schutbladen van verse bamboescheuten en snijd ook de harde onderkant en het harde puntje weg. Snijd de bamboe in plakjes of reepjes.
Bereidingstijden
In blik: meteen klaar voor gebruik
Vers: 2 - 4 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Bamboescheuten smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 140 kj (33 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 6 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 0.5 gr |
Eiwit | 2 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.15 mg |
Vitamine B2 | 0.07 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.14 mg |
Folaat equivalenten | 25 mcg |
Vitamine C | 4 mg |
Vitamine E | 0.6 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec