Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Zelf eekhoorntjesbrood drogen doe je zo:
- Leg de plakjes op bakpapier of op een rooster.
- Schuif de plakjes in de oven op 50°C. Zet de deur op een kier met een theedoek ertussen, zodat het vocht kan ontsnappen.
- Ze zijn klaar als ze droog zijn, maar nog elastisch aanvoelen. Dit duurt ongeveer 8 uur.
- Voor gebruik kun je gedroogd eekhoorntjesbrood laten wellen in warm water of bouillon.
Gebruik gedroogd eekhoorntjesbrood voor een vegetarische bouillon of voor in risotto en pasta. De smaak is heel intens.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Eekhoorntjesbrood schoonmaken
Borstel zand en vuil eraf met een borsteltje of keukenpapiertje. Wassen is niet nodig.