Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Zelf eekhoorntjesbrood drogen doe je zo:

  1. Leg de plakjes op bakpapier of op een rooster.
  2. Schuif de plakjes in de oven op 50°C. Zet de deur op een kier met een theedoek ertussen, zodat het vocht kan ontsnappen.
  3. Ze zijn klaar als ze droog zijn, maar nog elastisch aanvoelen. Dit duurt ongeveer 8 uur.
  4. Voor gebruik kun je gedroogd eekhoorntjesbrood laten wellen in warm water of bouillon.

Gebruik gedroogd eekhoorntjesbrood voor een vegetarische bouillon of voor in risotto en pasta. De smaak is heel intens.

Bereidingstijden

Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Eekhoorntjesbrood schoonmaken

Borstel zand en vuil eraf met een borsteltje of keukenpapiertje. Wassen is niet nodig.