

Jostabes


De jostabes is een diepblauw-zwarte bes. De jostabes is ontstaan uit een kruising tussen een zwarte bes, een kruisbes en een worcesterbes. De smaak lijkt op die van de zwarte bes, maar is iets minder zoet en heeft tegelijkertijd het friszurige van kruisbessen. De bes is groter dan de zwarte bes en is ongeveer 1 - 1,5 cm groot.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Jostabessen zijn teer, raak ze daarom zo min mogelijk aan. Was ze vlak voor serveren. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Jostabes smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 223 kj (53 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 8 gr |
waarvan suikers | 7 gr |
Voedingsvezel | 3.6 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 8 mcg |
Vitamine B1 | 0.08 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.07 mg |
Folaat equivalenten | 8 mcg |
Vitamine C | 150 mg |
Vitamine E | 1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec