

Kaapse kruisbes


Het lijken wel lampionnetjes of prachtig verpakte bonbons. Maar laat je niet in de war brengen; het is fruit! De Kaapse kruisbes bestaat uit een gele, eetbare bes. De bes groeit in een lampionachtig, doorzichtig omhulsel. De vrucht wordt ook wel ananaskers, goudbes of physalis genoemd. De smaak is zoetzuur en heeft wat weg van ananas. Je kunt rijpe kruisbessen het beste op een koele plek bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt de bessen heel laten of halveren.
Een groene bes is weliswaar niet rijp, maar kan wel gegeten worden. De smaak is dan zuurder. De onrijpe bessen worden minder zuur als je de bes inprikt, bestrooit met wat zoetstof en zo een uurtje laat staan.
Kaapse kruisbes schoonmaken
Was de bessen voor gebruik. Verwijder pas na het wassen het steeltje en het lampionnetje.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Kaapse kruisbes smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 206 kj (49 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 9 gr |
waarvan suikers | 9 gr |
Voedingsvezel | 2.4 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 7 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.1 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 8 mcg |
Vitamine C | 30 mg |
Vitamine E | 0.4 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec