Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Snijd de knollen vlak voor gebruik in plakken. Schil de plakken en snijd ze in reepjes of blokjes.

Wil je verkleuring bij het koken tegengaan? Dan kun je deze groente direct na het snijden besprenkelen met wat citroen of azijn. Dit is geen must. Tegenwoordig verkleurt de knolselderij bij het koken minder dan vroeger.

Je kunt de knolselderij ook in z'n geheel (of een helft) in de oven grillen. Schil de knolselderij en wrijf deze in met olijfolie en kruiden naar smaak. Verpak de knol in aluminiumfolie. Doe een laagje water in een ovenschaal en leg hier de knolselderij in. Bak de knolselderij nu ongeveer 2 tot 2,5 uur in de oven op 200 graden.

Bereidingstijden

Koken: ca. 15 minuten
Stoven: ca. 20 minuten
Grillen: ca. 2 tot 2,5 uur

Knolselderij schoonmaken

Was de knolselderij grondig onder stromend water. Borstel de grond zo nodig weg.