Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de knollen vlak voor gebruik in plakken. Schil de plakken en snijd ze in reepjes of blokjes.
Wil je verkleuring bij het koken tegengaan? Dan kun je deze groente direct na het snijden besprenkelen met wat citroen of azijn. Dit is geen must. Tegenwoordig verkleurt de knolselderij bij het koken minder dan vroeger.
Je kunt de knolselderij ook in z'n geheel (of een helft) in de oven grillen. Schil de knolselderij en wrijf deze in met olijfolie en kruiden naar smaak. Verpak de knol in aluminiumfolie. Doe een laagje water in een ovenschaal en leg hier de knolselderij in. Bak de knolselderij nu ongeveer 2 tot 2,5 uur in de oven op 200 graden.
Bereidingstijden
Koken: ca. 15 minuten
Stoven: ca. 20 minuten
Grillen: ca. 2 tot 2,5 uur
Knolselderij schoonmaken
Was de knolselderij grondig onder stromend water. Borstel de grond zo nodig weg.