


Lotuswortel



De lotuswortel is de wortel van de Heilige lotus. De Heilige lotus is een bijzondere waterplant. Deze waterplant komt oorspronkelijk uit Indonesië en India. Als je de lotuswortel doorsnijdt zie je een prachtig patroon van luchtkamers. De smaak is niet zo uitgesproken, lotuswortel wordt met name in gerechten verwerkt vanwege de crunch en het mooie patroon.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Schil de lotuswortel met een dunschiller. Snijd de lotuswortel vervolgens in dunne plakjes zodat je het patroon goed kunt zien.
Verwerk je de lotuswortel niet meteen? Dan kun je lotuswortel beter even in wat water met citroensap of azijn leggen om verkleuring tegen te gaan.
Je kunt de plakjes lotuswortel een paar minuten in water met een scheutje azijn koken. Daarna spoel je de plakjes koud af om het kookproces te stoppen. Op deze manier kun je ze verwerken in salades.
Je kunt de plakjes lotuswortel ook stoven of in een enkele laag bakken in een koekenpan, door een beslagje halen en frituren of er chips van maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Lotuswortel smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec