Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Geraspte mierikswortel is heerlijk door yogonaise of magere kwark of in salades, bijvoorbeeld met rode biet of aardappels.

Je kunt er ook een saus van maken. In landen als Duitsland en Groot-Brittannië is mierikswortelsaus niet van het menu weg te denken. Mierikswortel wordt daar veel gegeten bij vis (Duitsland) en rosbief (Groot-Brittannië).

Neem hiervoor 1 eetlepel geraspte mierikswortel en meng deze met 1 eetlepel mosterd, 1 uitje, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels yoghurt. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Smullen!

Mierikswortel schoonmaken

Door de pittige aroma’s kunnen je ogen flink gaan tranen. Dus zorg voor een goed geventileerde ruimte!

Schil de wortel en rasp het witte gedeelte. Doe dit maximaal een half uur van tevoren, want de aroma’s in mierikswortel zijn vluchtig en de lekker pittige smaak neemt snel af.