Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Paprika’s hebben witte zaadlijsten en die zijn minder lekker. Je kunt het zaad en de bijbehorende zaadlijsten op verschillende manieren eenvoudig verwijderen.
Snijd de paprika in de lengte door en haal dan het zaad weg.
Wil je de paprika later in ringen snijden dan kun je beter de bovenkant eraf halen. Dan is het meeste zaad eigenlijk al weg. De rest kun je met een mes makkelijk verwijderen.
Filmpje: In dit filmpje laat Nederland Proeft zien hoe je paprika het beste kunt ontvellen.
Wil je de paprika rauw eten? Laat de paprika dan eerst even op kamertemperatuur komen.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 9 minuten
Roerbakken: 5 - 7 minuten
Magnetron: 1,5 - 3 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 10 - 15 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Paprika schoonmaken
Was de paprika.