Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Paprika’s hebben witte zaadlijsten en die zijn minder lekker. Je kunt het zaad en de bijbehorende zaadlijsten op verschillende manieren eenvoudig verwijderen.

Snijd de paprika in de lengte door en haal dan het zaad weg.

Wil je de paprika later in ringen snijden dan kun je beter de bovenkant eraf halen. Dan is het meeste zaad eigenlijk al weg. De rest kun je met een mes makkelijk verwijderen.

Filmpje: In dit filmpje laat Nederland Proeft zien hoe je paprika het beste kunt ontvellen.

Wil je de paprika rauw eten? Laat de paprika dan eerst even op kamertemperatuur komen.

Bereidingstijden

Koken: 5 - 9 minuten
Roerbakken: 5 - 7 minuten
Magnetron: 1,5 - 3 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 10 - 15 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Paprika schoonmaken

Was de paprika.