Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Taugé kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.

Bereidingstijden

Verhit de kiemgroente altijd.

Je kunt de volgende tijden aanhouden:
Koken: 0,5 - 1 minuut
Roerbakken: 1 - 2 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Stomen: 3 - 5 minuten

Wil je de taugé rauw gebruiken? Dompel de taugé dan even onder in kokend water (5 seconden).

Taugé schoonmaken 

Het is goed om taugé voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel onder te dompelen in heet water.

Taugé is ook rauw eetbaar. Er bestaat een risico dat rauwe taugé (net als alfalfa) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier op letten.

Zo verminder je het risico:

  • Het is belangrijk om taugé voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
  • Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C). 
  • Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.

Taugé kun je bijvoorbeeld rauw over de gado gado scheppen of meebakken of koken in een westers of oosters groente- of vleesgerecht. Bak en kook taugé kort dan blijft de groente lekker knapperig.