

Vene Cress


Vene Cress heeft een mooi blad met rode nerven. De smaak is lichtzuur. Vene Cress is rijk aan ascorbinezuur (vitamine C) en al eeuwenlang in gebruik. De geschiedenis gaat terug naar de Romeinen, die deze zuringvariant aten om scheurbuik te voorkomen. De Romeinen gebruikten het kruid ook om hun rijke (vette) voeding beter verteerbaar te maken.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Knip af wat je nodig hebt en zet het plantje dan weer terug in de koeling.
Vene Cress schoonmaken
Was de cress vlak voor gebruik.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Vene Cress smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


