Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

    Bewaren
    Witlof kun je het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. Het liefst in een open plastic zak. Witlof kun je 7 tot 10 dagen in de koelkast bewaren.

    Rauwe witlof kun je ook invriezen. Blancheer (= kort verhitten) de groente 2-5 minuten kort voor invriezen. Je kunt de groente dan tot 1 jaar in de diepvries bewaren.

    Een restje gekookte witlof over? Dit restje kun je in een bewaarbakje nog 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.

    Hoe weet ik of witlof niet goed meer is? De witlof is beschimmeld of verkleurd. Dit bederf herken je snel door te ruiken, goed te kijken of te proeven. 

    Bereiden
    Snijd een schijfje van de onderkant af en was de lof in ruim water. Snijd het lof daarna eventueel in stukjes. 

    De kern was vroeger vrij bitter. Tegenwoordig is de kern lang niet zo bitter meer en kun je de witlof in z’n geheel eten.

    Bewaartijden

    Rauw
    Koelkast: 7-10 dagen
    Fruitschaal: 3-5 dagen
    Diepvries (eerst blancheren): 1 jaar  

    Gaar
    Koelkast: 2 dagen
    Diepvries: 3 maanden

    Bereidingstijd

    Koken: 12 - 15 minuten
    Roerbakken: 3 - 5 minuten
    Magnetron: 4 - 7 minuten
    Grillen: 8 - 12 minuten
    Smoren: 15 - 20 minuten
    Stomen: 13 - 16 minuten

    Witlof schoonmaken

    Zie bereiden.