Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Alfalfa kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.

Bereidingstijden

Verhit de kiemgroente: even onderdompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.

Alfalfa schoonmaken

Het is goed om alfalfa voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel te dompelen in heet water.

Alfalfa is ook rauw eetbaar. Er bestaat wel een risico dat rauwe alfalfa (net als taugé) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hierop letten.

Zo verminder je het risico:

  • Het is belangrijk om alfalfa voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
  • Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C). 
  • Verhit de kiemgroente: even onderdompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.