Amandelpaddenstoel bereiden & bewaren

Bewaren
Gebruik amandelpaddenstoelen het liefst zo vers mogelijk.

Bewaren kan in de koelkast. Paddenstoelen behouden hun kwaliteit het best bij een temperatuur tussen de 4°C en 7°C. Ze zijn dan 2 tot 3 dagen houdbaar.

Het beste is om de paddenstoelen in de verpakking te laten waarin ze verpakt zijn.

Als het losse paddenstoelen zijn, doe ze dan niet in een gesloten plastic zak. Dit verstikt waardoor ze vochtig en lelijk worden. Een papieren zak of een droge theedoek kan wel.

Bewaar ze niet bij sterk ruikende groenten zoals prei en ui. Paddenstoelen nemen namelijk gemakkelijk geurtjes over. En bewaar ze ook niet bij fruit, want dan zullen ze sneller verouderen.

Bereiden
Snijd na het schoonmaken de onderkant van het steeltje en snijd de paddenstoelen daarna in plakjes of in vieren. Kleine exemplaren kun je ook heel laten. 

Bewaartijden

Koelkast: 2-3 dagen

Bereidingstijden

Koken: 5-7 minuten
Roerbakken: 2-4 minuten
Magnetron: 2-3 minuten
Frituren: 2-4 minuten
Grillen: 2-4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Amandelpaddenstoel schoonmaken

Maak de amandelpaddenstoelen schoon met een vochtig keukenpapiertje of een champignonborstel. Doe dit pas vlak voor bereiding.

Je maakt paddenstoelen droog schoon. Als je ze in water legt, dan zuigen ze zich vol. Dat water laten ze bij het bereiden weer los en daarmee gaat wat van de smaak verloren.