Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snijd het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken.

Zit er veel zand in? Dan is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen.

Reken op ruim 350 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en ca. 125 gram per persoon voor salades.

Bereidingstijden

Koken: 10 - 12 minuten
Roerbakken: 6 - 8 minuten
Magnetron: 5 - 6 minuten
Smoren: 7 - 8 minuten
Stomen: ca. 15 minuten

Andijvie schoonmaken

Haal de buitenste bladeren en de onderkant van de andijviekrop. Snijd de krop in de lengte in vieren. Was de andijvie in koud water en laat uitlekken. Scheur de bladeren vervolgens in grove stukken of snijd ze in reepjes. Ga je de andijvie in een salade gebruiken, dep de bladeren dan goed droog ( of gebruik een slacentrifuge).