Appel bereiden & bewaren

Bewaren
Je bewaart appels het beste op een koele plaats of in de koelkast. In de koelkast blijven ze tot wel 4 weken goed.

Liggen de appels naast een banaan op de fruitschaal? Dan rijpen de appels sneller.

Koken & Bakken
Het vruchtvlees verkleurt snel zonder schil. Met een beetje citroensap of (cider)azijn is dit te voorkomen.

In de appel, en vooral in de schil, zit pectine, een stof die gelei en jam helpt met geleren.

De meeste appelsoorten kun je koken en in allerlei koude en warme gerechten verwerken.

Wil je een appel met schil in de oven bakken? Snijd de schil dan rondom in om barsten van de schil te voorkomen.

Bewaartijden

Koelkast: 2-4 weken
Koele plek: 3-7 dagen

Bereidingstijden

Geen, lekker uit het vuistje eten.
In gerechten, afhankelijk van de toepassing.

Appel schoonmaken

Was de appel. Je kunt de appel zo uit de hand eten, maar je kunt hem ook schillen.