Avocado gladde schil bereiden & bewaren

Bewaren
Bewaar eetrijpe avocado's in de koelkast.

De onrijpe avocado’s bewaar je niet in de koelkast. Dit verstoort de narijping en dan bederven ze.

Op een koele plaats (12-15ºC) kun je een avocado 1 tot 6 dagen goed houden (afhankelijk van hoe rijp hij al was).

Wil je de rijping van een avocado juist versnellen? Stop ‘m dan met een appel, peer of banaan in een plastic zak. Deze vruchten geven etheengas (vroeger bekend als ethyleen) af wat de rijping van de avocado bevordert.

Bereiden
Avocado kun je rauw verwerken door een salade, je kunt er avocadospread van maken (guacamole), maar je kunt de avocado ook bakken.

Bewaartijden

Koele plek: 1-6 dagen

Avocado gladde schil schoonmaken

Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de vrucht uit.