Baby ananas

De baby ananas is een kleine variant van de welbekende ananas. Hoewel het formaat kleiner is, is de smaak juist zoeter dankzij de compactheid van het vruchtvlees. De baby ananas biedt niet alleen een heerlijke smaak, maar heeft ook een decoratieve uitstraling die perfect is voor het versieren van gerechten. Naast de smaak heeft de baby ananas nog meer voordelen. Zo kan het eten van deze vrucht zorgen voor een energieboost vanwege de koolhydraten die het bevat.
Ga naar:

Informatie

Baby ananas is een goede bron van kalium, magnesium, vitamine B en C. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde levensstijl. En alsof dat nog niet genoeg is, bevat de baby ananas weinig calorieën en een laag vetgehalte, waardoor het een ideale gezonde snack is voor wie op de lijn let.

Baby ananas kopen en bewaren

Bij het kopen van een baby-ananas is het belangrijk om te letten op de frisse groene kroon en de stevige, onbeschadigde schil. Bewaar de baby ananas op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vochtigheid. Het is echter belangrijk weten dat het bewaren van dit fruit in de koelkast afgeraden wordt. De koude temperaturen van de koelkast kunnen de groei van bacteriën bevorderen en de baby ananas kan dan van binnen gaan rotten.

Baby ananas herkomst

De baby ananas komt voort uit de stekelige ananas plant, die groeit in gebieden rond de evenaar. Het hart van de ananas is de basis van de bloemstengel. Uit deze bloemstengel groeien meer dan honderd bloemen. In iedere bloem ontstaat een vruchtje dat zich later weer ontwikkelt tot een baby ananas.

Baby ananas smaak

De baby ananas is een heerlijke tropische vrucht met een zoet en sappig geel vruchtvlees. Het is niet alleen een smakelijke en verfrissende snack, maar kan ook op verschillende manieren worden gebruikt om gerechten op te fleuren en extra smaak toe te voegen. Zo kun je baby ananas gebruiken als een exotische topping op een salade, of als ingrediënt in een gezonde smoothie of fruitsalade.

Bron: Fruitzuid.nl

Verkrijgbaar als

Meer groenten en fruit

Verkrijgbaarheid baby ananas

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec