Bindsla bereiden & bewaren

Bewaren
Leg de sla in de groentelade in de koelkast. Daar is de sla een paar dagen houdbaar. Mini bindsla (little gem) blijft wat langer goed dan gewone sla door de ietwat stevige structuur.

Bewaar sla nooit naast fruit, omdat er bij het narijpen van fruit het gas etheen (vroeger bekend als ethyleen) vrijkomt. Etheen veroorzaakt bruinrode vlekken op de nerven van sla, sla bederft dan sneller.

Zorg ervoor dat de sla kan ademen. Bewaar de sla in de originele verpakking. Doe je sla zelf in een plastic zak? Leg hem niet in een gesloten plastic zak weg. Je kunt de sla eventueel in een open plastic zak bewaren.

Wil je sla langer bewaren? Snijd een klein stukje van de onderkant. Zet de sla vervolgens in een kommetje met water in de koelkast. Of wikkel alleen de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.

Hoe weet ik dat de sla niet goed meer is? De sla gaat schimmelen of is verlept. Dit bederf herken je door te ruiken, kijken of proeven.

Bereiden
Bindsla kun je rauw eten, maar ook stomen. De smaak van de gestoomde nerven van bindsla lijkt op die van asperges. De stoomtijd is ca. 10 minuten.

Bewaartijden

Koelkast: 2-5 dagen

Bereidingstijden

Stomen: ca. 10 minuten.

Bindsla schoonmaken

De sla goed wassen voor gebruik en uit laten lekken.