


Bosaardbei



Je kunt ze vinden in het ‘wild’: bosaardbeitjes. De smaak is zoet en heel intens. De bosaardbeitjes zijn net als gewone aardbeien zogenoemde ‘schijnvruchten’. De kleine zwarte pitjes zijn de werkelijke vrucht, het rode vruchtvlees is de uitgegroeide bloembodem.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Hoe weet ik of bosaardbeien niet goed meer zijn? De bosaardbei is dan beschimmeld of slap. Bederf herken je snel door te kijken, ruiken of proeven.
Bosaardbeien kun je het beste een uur van tevoren uit de koelkast halen. Op deze manier komt de smaak het beste tot z’n recht.
Bosaardbei schoonmaken
Was de bosaardbeien voorzichtig in een kommetje onder stromend water. Ze raken namelijk snel doortrokken met water. Houd de bosaardbeien niet direct onder de stromende kraan, daarmee kun je ze kneuzen.
Verwijder na het wassen pas de kroontjes.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Bosaardbei smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec