Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Cassave kan niet rauw worden gegeten omdat het van nature het giftige blauwzuur bevat. Na de oogst worden de wortels daarom vaak geschild, geraspt en met water uitgespoeld om het blauwzuur te verwijderen.

Na het drogen van de cassave ontstaat een koek. Deze koek wordt verpulverd tot cassavemeel. Nu is de cassave klaar om te worden verwerkt tot pap, chips of koeken.
Cassavemeel kun je in de toko vinden.

Ook wordt van het zetmeel van de cassavewortel tapioca(zet)meel gemaakt . Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om gerechten te binden, omdat tapioca(zet)meel veel vocht opneemt. 

Bereidingstijden

Koken: 20 minuten
Smoren: 15 minuten
Bakken: 12 minuten
Wokken: 12 minuten

Cassave schoonmaken

Cassave schillen is een pittige klus. Je kunt de cassave schillen met een scherp mesje. Vervolgens kun je de cassave in plakken of blokjes snijden. De cassave kun je ook raspen.  

Bij de toko kun je geschilde en ingevroren cassave kopen.