Citroen bereiden & bewaren

Bewaren
Bewaar citroen bij voorkeur buiten de koelkast, op een koele plaats (12-15°C) of op de fruitschaal. Na de pluk rijpen ze niet meer en blijven ze 1 tot wel 2 weken goed.

Heb je een halve citroen over? Bewaar deze dan wel in de koelkast. Dek het snijvlak af met huishoudfolie of leg de citroen met snijvlak op een schoteltje.

Hoe weet ik of een citroen niet goed meer is? De citroen gaat dan schimmelen, is helemaal uitgedroogd of verliest zijn smaak. Dit bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of zelfs proeven.

Bereiden
Van de citroen kan het vruchtvlees, het sap en de schil gebruikt worden.

Wil je de schil gebruiken? Boen de citroenschil voor gebruik dan goed schoon onder stromend water. Rasp alleen het gele schilletje van de citroen. Rasp het witte deel eronder niet mee, dat is bitter.

Bewaartijden

Koele plek of fruitschaal: 1-2 weken  

Citroen schoonmaken

Zie bereiden.