Conference peer bereiden & bewaren

Bewaren
Onrijpe peren kunnen prima rijpen op een fruitschaal bij kamertemperatuur. Houd je van een stevige peer? Bewaar ze dan in de koelkast.

Rijpe peren kun je ook in de koelkast bewaren. Daar zijn ze nog enkele dagen houdbaar.

Hoe weet ik of de peer niet goed meer is? De peer is beurs of beschimmeld. Dit bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Bereiden
Was de peer. Halveer de peer en snijd de helften nogmaals in de lengte door tweeën. Verwijder daarna het klokhuis.

Je kunt de schil verwijderen, maar het is soms lekkerder om deze eraan te laten, zeker als je de peer verder gaat bereiden.

Plakjes peer met schil in een salade zorgen voor een knapperige bite. Ook zorgt de groene kleur voor een kleurrijke decoratie op je bord.

Bewaartijden

Onrijp
Fruitschaal: 3-7 dagen
Koelkast: 2-4 weken

Rijp (‘ready to eat’)
Koelkast: 2-3 dagen

Conference peer schoonmaken

Zie bereiden.