Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

De courgette is een veelzijdige groente die je rauw kunt eten. Je kunt de courgette bakken (in de koekenpan of wok), grillen of in de oven bereiden. De bereidingstijden zijn hieronder weergegeven.

Ook kun je een courgette in blokjes snijden en net als een augurk inleggen in azijn met kruiden.

Bereidingstijden courgette

Koken: 5 minuten 
Roerbakken: 3 minuten
Grillen/barbecue: 5 - 10 minuten
Oven: 25 minuten

Courgette schoonmaken en snijden

Was de courgette voor gebruik met water en snijd het kroontje er af. Schillen is niet nodig en de witte zachte pitten kun je gewoon eten. De courgette kun je door de helft, in reepjes, plakjes en/of blokjes snijden. Als je de courgette wilt grillen, kun je de courgette ook in lange, dunne plakken snijden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een groentesnijder of (kaas)schaaf.