Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De courgette is een veelzijdige groente die je rauw kunt eten. Je kunt de courgette bakken (in de koekenpan of wok), grillen of in de oven bereiden. De bereidingstijden zijn hieronder weergegeven.
Ook kun je een courgette in blokjes snijden en net als een augurk inleggen in azijn met kruiden.
Bereidingstijden courgette
Koken: 5 minuten
Roerbakken: 3 minuten
Grillen/barbecue: 5 - 10 minuten
Oven: 25 minuten
Courgette schoonmaken en snijden
Was de courgette voor gebruik met water en snijd het kroontje er af. Schillen is niet nodig en de witte zachte pitten kun je gewoon eten. De courgette kun je door de helft, in reepjes, plakjes en/of blokjes snijden. Als je de courgette wilt grillen, kun je de courgette ook in lange, dunne plakken snijden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een groentesnijder of (kaas)schaaf.