Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Je kunt een gele kiwi halveren en uitlepelen of schillen en in plakjes snijden. Gele kiwi’s kunnen met schil en al worden gegeten.

Let op met de combinatie van gele kiwi en melkproducten of gelatine in een gerecht. Verse gele kiwi bevat namelijk een stof (enzym) die eiwitten afbreekt. Melkproducten worden dan waterig en krijgen een bittere bijsmaak, en gelatine verliest de bindkracht. Kiwi uit blik of geblancheerde (even aan de kook gebrachte) kiwi heeft dit effect niet. Hetzelfde geldt voor ananas, mango en papaja!

Kiwi schoonmaken

Gele kiwi’s kunnen met schil en al worden gegeten.