Gele oesterzwam bereiden & bewaren

Bewaren
Gebruik de gele oesterzwam het liefst zo vers mogelijk. Bewaar gele oesterzwam in de koelkast bij een temperatuur tussen de 4° en 7°C. Ze zijn dan tot 3 dagen houdbaar.

Laat ze in de verpakking om uitdroging te voorkomen. Bewaar paddenstoelen niet bij sterk ruikende groenten, zoals prei en ui, ze nemen namelijk makkelijk geurtjes over. 

Bereiden
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren. 

Kook, bak of smoor ze, net als andere paddenstoelen, niet te lang. Dan verliest de gele oesterzwam stevigheid en smaak.

Bewaartijden

Koelkast: 3 dagen

Bereidingstijden

Koken: 5-7 minuten
Roerbakken: 2-4 minuten
Magnetron: 2-3 minuten
Frituren: 2-4 minuten
Grillen: 2-4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Gele oesterzwam schoonmaken

Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.