Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Rol de granaatappel over het aanrecht zodat de pitten los komen te zitten. Halveer de granaatappel en klop dan aan de achterkant met een houten lepel op de schil terwijl je een beetje in de schil knijpt. De pitjes vallen er dan zo uit, als de granaatappel tenminste niet te oud is. Vang de pitjes op in een kom. Je kunt de granaatappel ook in parten snijden en deze binnenstebuiten vouwen. Dan vallen de pitten er ook uit.

De pitjes zijn geheel eetbaar, de vliezen van de kamers die de zaadjes van elkaar scheiden niet.

Let op: het sap van het vruchtvlees en van de schil geeft vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Doe bij voorkeur dus een schort om.

Je kunt granaatappelpitjes ook los kopen als je dat makkelijker vindt.