Groene asperges bereiden & bewaren

Groene asperges bewaren

Groene asperges bewaar je het best in een open plastic zak in de koelkast. Ze blijven dan een paar dagen goed. Het beste is om de onderkant van de groene en paarse asperges wel nat te houden. Je kunt ze ook invriezen, zowel geblancheerd als niet-geblancheerd. Geblancheerde groene asperges zijn wel wat langer houdbaar, ongeveer een jaar na invriezen.

Groene asperges bereiden

Groene asperges hoef je niet te schillen. Kook de asperges in ruim water met wat zout. Hoe lang je groene asperges moet koken en is afhankelijk van hun dikte en persoonlijke voorkeur. In 2-3 minuten zijn de groene asperges beetgaar. Heb je ze liever zacht? Hou dan een kooktijd 5-6 minuten aan.

Je kunt groene asperges ook wokken, frituren of grillen, dan hoef je ze niet eerst te koken/blancheren. Doe dit ongeveer 3 tot 5 minuten.

Bereidingstijden van groene asperges

Koken: 3 - 6 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Frituren: 3 - 4 minuten

Groene asperges schoonmaken

Een mooi voordeel aan de groene asperges: je hoeft ze niet te schillen. Verwijder wel even de houtige ondereinden.